Torna a la galeria d’imatges del Campus

Setmana de la terra

Vam visitar Can Alou, una joia a Portocolom, camp d’aprenentatge al camp i vora el mar. Com es cultiva, recull i embala el gra, la palla, la dificultat per sobreviure de les vaqueries, (aquí fa 25 anys que ja no existeixen). Maquinària moderna i la més antiga, com es munyía i com a l’any 89, 2000 bales de palla varen anar a la mar, amb la torrentada.. històries d’abans i d’ara,  que na Magdalena, sa propietària i en Miquel, es pagès, mantenen, viuen i estimen aquest paratge que, sense xalets ni hotels, tenim aferrat a n’es Port, perquè un horitzó de secà doni la ma a un de la mar.

Qué és el picudo i perquè hi ha plaga de serps i com es feia a s’era per separar es gra de sa palla, com és que hi ha plantes que necesiten ombra i d’altres que volen sol…. na Magdalena des Garden Sa Torre i propietaria de Ca n’Alou ens va explicar multitud de conceptes, vam veure com funciona un hivernacle, com son ses taules per sembrar llavors, tot amb una profesionalitat i carinyo que els nins van saber apreciar. De regal una planta carnívora per cuidar i perque es mengi els moscards i mosques de ca nostra.

Vam anar també pels Horts de S’Horta o Es Clot des Pou, una vall entre puigs i muntanyes, sota la vigilància de Sant Salvador i Es Castell, famosa per les seves patates d’alta qualitat però també per tota casta de verdures i llegums que s’hi cultiven. Els nins van saber anomenar diferents tipus de tomàtigues i prebes.

També vam aprendre aquesta setmana a trencar ametlles (que ens van servir per quan vam fer batuts), a fer nusos, a treballar la creativitat amb caramutxes…