Torna a la galeria d’imatges del Campus

Agraïments

Aquest any el Campus Aprendre Manxant ha girat al voltant d’uns eixos temàtics que hem desenvolupat cada setmana. Sense la ajuda desinteressada d’experts que han volgut acompanyar-nos i compartir els seus coneixements, no hauriem pogut fer-ho i els volem agrair de tot cor la seva presència.

La primera setmana de juliol, dedicada a les coses de la mar, va comptar amb n’Andreu de la botiga “Es faraió d’en Fred-pesca” que van ensenyar als nins diferents maneres de pescar i en Toni Roig ens va ensenyar a fer nusos mariners.

La segona setmana la vam dedicar a la terra i vam tenir la sort de poder visitar Can Alou, una joia a Portocolom. Na Magdalena, sa propietària i en Miquel, es pagès, mantenen, viuen i estimen aquest paratge que, sense xalets ni hotels, tenim aferrat a n’es Port. També ens van mostrar al Garden Sa Torre com funciona un hivernacle, com son ses taules per sembrar llavors i de regal els nins van rebre una planta carnívora per cuidar.

La tercera setmana de juliol la vàrem dedicar a la salut. El dr. Tòfol Covas, metge d’atenció primaria (master en primers auxilis) i la dra. Polita Cerdá, pediatra ens van venir a fer una xerrada molt interessant sobre primers auxilis i prevenció. També vam visitar la farmàcia de Portocolom Dolors Fuster, on els nins van aprendre l’important que és l’higiene dental, la protecció solar i què fer per evitar o combatre els polls i van rebre un petit obsequi. També va venir a veure’ns Teresa Fernández, nutricionista i consellera en salut, que ens va donar consells de nutrició i ens va fer i ensenyar a fer batuts bons i saludables.

La quarta setmana, dedicada a visitar coves, canteres i forats vàrem tenir la col·laboració de Llàtzer Méndez, que ens va dur a sa cova dels Ases, tot un descobriment pels nostres nins.

La cinquena setmana de campus la vàrem dedicar a la música. Amb el grup “Vers endins”, compost per na Glòria Julià Estelrich, en Joan Carles Vaquer i en Víctor Levia vam anar a la cova del Secret des moix on van fer-nos un concert molt especial. També vam visitar l’església de Calonge, on el seu organista, Marc Vallbona ens va tocar algunes peces i va mostrar als nins aquest instrument. Per últim, als Cocons d’Envelar vam escoltar un petit concert interpretat amb instruments de vent. Na Maria Servera (trompa), n’Andreu Vidal (aiscorn), en Dialen Niang (trompeta), en Joan Bauzà (saxo) i na Regina Palerm (clarinet) ens van interpretar diverses peces clàssiques, modernes i fins i tot van fer sonar la música del Jaleo!

A tots ells, el nostre més profund agraïment.